Erikoistyöt osana palveluamme

Kartoitus-, purku- ja korjaustöiden sekä pikakuivauksen ohella suoritamme kosteusvauriotiloissa myös erikoistöitä. Näin saavutetaan haluttu lopputulos vaativissakin kohteissa.

Massiivitiiliseinien pikakuivaus vaativampaankin kohteeseen

KorVent-sauvakuivausta käytetään läpikastuneiden massiivisten tiiliulkoseinien kuivaamiseen. Tyypillisesti tällaisia 600-800mm paksuisia seiniä on ennen sotia rakennetuissa kerrostaloissa. Massiivisten tiiliseinien kuivaaminen perinteisillä menetelmillä tai tasokuivaimia käyttäen on erittäin hidasta seinän paksuuden ja tiilen suuren vedensitomiskyvyn takia. Tiili voi sitoa vettä jopa noin kymmenkertaisen määrän betoniin verrattuna. Massiivitiliseinien pikakuivaus-menetelmällä lämpö johdetaan suoraan rakenteen sisään. Muilla kuivausmenetelmillä paksun seinärakenteen lämpötilaa ei saada riittävästi nostettua sen sisältä. Kuivausaika perinteisillä kuivausmenetelmillä on normaalisti 4 – 6 kuukautta. KorVent-sauvakuivaimilla kuivausaika on noin 1 – 2 kuukautta.

Desinfiointi puhdistaa rakenteet pintaa syvemmältä

Kosteusvaurion jäljiltä jää usein rakenteita, joita ei voida poistaa, mutta joiden pinnalla voi edelleen kasvaa haitallisia mikrobeja, jotka tuhotaan desinfioimalla. Desinfiointi on tärkeä työvaihe puhtaan ja terveellisen oleskeluympäristön takaamiseksi käyttäjille ja asukkaille.

Kuivasavudesinfiointi tuhoaa mikrobit ja poistaa hajut

Kuivasavudesinfioinnissa tuotetaan erittäin hienojakoista aerosolisumua (pisarakoko alle 10 mikronia). Tämä mahdollistaa kemikaalien erittäin tehokkaan tunkeutumisen pinnan hienoimpiinkin huokosiin ja halkeamiin sekä rakennuksessa oleviin erilaisiin onkaloihin ja rakenteisiin, joista esimerkiksi kaikkia homeitiöitä on mahdotonta tarkimmallakaan siivouksella poistaa. Kuivasavudesinfioinnissa käytettävät aineet ovat pääasiassa vetyperoksidipohjaisia, hapettavia aineita.

Sumun laskeutuessa ja levitessä pinnoille muodostuu aineen muodostava ohut, näkymätön kemikaalikalvo.  Kalvo sitoo mikrobit ja aineen sisältämät hapettavat ainesosat hajottavat nämä mikro-organismit hapettamalla. 24 tunnin jälkeen ilmassa on vain vettä ja happea sekä alkoholia, joka häviää haihtumalla pinnoilta. Kuivasavulla on erityisen hyvä tunkeutumiskyky erilaisiin pintoihin ja rakenteisiin, joissa myös home viihtyy. Kuivasavu hapettaa kasvavan homeen tuottamia hajumolekyylejä ja tuhoaa homerihmastoja ja -itiöitä. Kemiallisesti tapahtuva hapettaminen on tehokas desinfiointimenetelmä käytettäväksi kosteus- ja homevauriosaneerausten yhteydessä. Samalla se poistaa myös vaurioon liittyvät hajut, kuten “kellarinhajun”.